مجله خبری سبز سنتر

بررسی اطلاعات و قیمت گوشی ، لپ تاپ ، تبلت و سخت افزار های کامپیوتر

چیپست Helio X20 مشکلات گرمایی ندارد و زمانی که بیش از حد گرم شود به حالت 8 هسته ای می‌رود

HelioX20

روز گذشته خبری را برای شما دوستان نقل کردیم که از مشکلات عدیده گرمایی چیپست Helio X20 مدیاتک مانند مشکلاتی که Snapdragon 810 از آن رنج می‌برد، حکایت داشت. این خبر با واکنش رسمی مدیاتک روبرو شده و به توضیح جزئیات عملکرد چیپست Helio X20 در زمانی که گرمای تراشه از حدی بالاتر رود پرداخته شده است. با ما همراه باشید تا توضیحات مدیاتک را با هم ببینیم.

خبر روز گذشته آنقدر برای مشتریان مدیاتک مهم بود که برخی منابع غیر رسمی از لغو بسیاری از سفارش های X20 به مدیاتک از سوی بزرگانی چون Xiaomi، لنوو و HTC خبر دادند. حال مدیاتک تصمیم گرفته که جهت روشن شدن عملکرد ایکس 20 و همچنین جلوگیری از تبلیغ منفی و از دست دادن بازار محصولش، توضیحاتی را ارائه کند.

در این راستا، مدیاتک طی توئیتی که در شبکه اجتماعی چینی Weibo منتشر کرده به شدت روی این موضوع تأکید کرده که Helio X20 با قدرت هر چه تمام تر کمپانی در حال تولید است و به زودی محصولاتی که از آن استفاده می‌کنند روانه بازار خواهند شد. اما نکته جالب تر این پاسخ نحوه برخورد چیپست با مشکلات گرمایی و زمانی است که دمای تراشه از حد خاصی بالاتر رود.

ظاهراً زمانی که زوج هسته های Cortex-A72 پردازنده به نقطه ی دمایی از پیش تعریف شده برای پردازنده برسند به سرعت خاموش شده و پردازنده به حالت 8 هسته ای وارد می‌شود که در آن 8 هسته Cortex-A53 قرار دارند. در طراحی های قبلی، مدیاتک از معماری با 8 هسته واقعی استفاده کرده بود که این بدان معناست که در این حالت همه ی 8 هسته می‌توانند با هم به صورت همزمان فعالیت کرده و به پردازش اطلاعات بپردازند که این عملکرد نقطه ی مقابل معماری و ایده big.LITTLE است که در چیپست هایی نظیر Samsung Exynos 7420 مورد استفاده در اسمارت فون های سری گلکسی اس 6 استفاده شده است و در آن علی رغم وجود 8 هسته پردازشی، همه ی هسته ها همزمان با هم روشن نبودند و برای افزایش مانور پردازنده در مدیریت مصرف انرژی، در هر زمان تنها 4 هسته فعال بوده و به پردازش اطلاعات می‌پرداختند.

بنابر توضیحات فوق، تمامی 10 هسته هلیو ایکس 20 مادامی روشن خواهند بود که دمای تراشه از حد از پیش تعیین شده بالاتر نرود و در زمانی که این حالت اتفاق بیفتد با طراحی آشنای 8 هسته ای Cortex-A53 روبرو خواهیم بود. اما یک نکته جالب در این میان این خواهد بود که هنگامی که پردازنده در تست های بنچمارک مختلف وارد شود، عملکرد آن چطور خواهد بود؟ آیا می‌تواند حالت 10 هسته ای را حفظ کند و همچنان امتیاز بالایی به خود اختصاص دهد؟ فراتر از این مطلب این است که در کاربردهای دنیای واقعی نیز باید عملکرد X20 را مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم که مثلاً اگر شما زمان زیادی مشغول انجام یک بازی باشید، آیا پردازنده وارد مُد 8 هسته ای می‌شود و یا همان 10 هسته را همچنان خواهیم داشت؟ بهتر است برای رسیدن به پاسخ این سوالات کمی منتظر بمانیم تا MediaTek Helio X20 به صورت واقعی وارد گود شده و با تست های ما دست و پنجه نرم کند تا به پاسخ سوالاتمان برسیم.

منبع: شهر سخت افزار